JavaZone Kids
– a taste of JavaZone for your young aspiring developers –

Group Created with Sketch.

Heads up!

JavaZone Kids is a program for kids in Norway, and the sessions will be in norwegian only. The rest of this info is in norwegian.

Alle barn velkomne!

JavaZone inviterer alle deltakere på JavaZone til å ta med seg sine barn på Teknologihuset søndagen før konferansen for å gi dem en smakebit på voksenlivet. Vi kjører 4 parallelle sesjoner, slik at vi har noe for både de aller minste barna og de største ungdommene.

Opplegget arrangeres i samarbeid med Lær Kidsa Koding som har lang erfaring med å arrangere kodeklubber for de minste, og Bitraf som er Oslos fremste eksperter på bygging av kule ting.

Tid og sted

Arrangementet finner sted på Teknologihuset søndag 6. september fra klokken 12.00 til 15.00. Vi serverer enkel mat underveis. Det er viktig at du som forelder også setter av tid til å være til stede hele perioden. Vi lager en egen "foreldresone" med kaffe og kjører også en liten presentasjon fra de som står bak Lær Kidsa Koding, slik at du får litt mer informasjon om fremtidige muligheter.

Påmelding

Vi har et begrenset antall plasser (totalt plass til 82 barn), derfor er det viktig at du melder dere på arrangementet. Påmeldingen åpner fredag 7. august kl. 12.00.

Forberedelser

Du må ta med en laptop som barna kan bruke. Noen av kursene vil kreve litt forberedelse, det vil bli sendt ut egen informasjon om dette pr. mail.

4 parallelle sesjoner

Vi kjører 4 parallelle sesjoner. Du kan lese mer om de ulike sesjonene under, og melde dere på den dere ønsker å delta på. Har du flere barn i forskjellige aldere som ønsker å være med på ulike sesjoner, så kan du melde deg på flere sesjoner – sørg i så fall for å melde på riktig antall barn til hver sesjon.

Robotprogrammering med CannyBots
(8 år +)

Cannybots er leketøyroboter som du kan printe ut ved hjelp av en vanlig hjemme-3D-printer. Du kan styre den fra en telefon, nettbrett, PC eller til Raspberry Pi og programmere den ved hjelp av enkle programmeringsgrensesnitt. Barna skal begynne med litt grunnleggende programmering i Scratch. Kjør roboten frem, sving, kjør i ring osv.

Når de har gjort dette kan de få tilgang til eksisterende (og litt avanserte) programmer for autonom eller fjernstyrt kjøring. Vi går først i gjennom og forklarer hva programmet gjør. Deretter prøver vi litt og så ser vi på koden igjen for å se om barna ser sammenhengen mellom koden og hva roboten gjør.

Kursholdere er Jens Christian Brynildsen og Erik Kaareng-Sunde.

CodeStudio
(4-10 år)

Programmering med CodeStudio sine oppgaver for de aller yngste. Her vil vi ta i bruk Code.org sine opplegg for Kodetimen. Dette vil bli en lett introduksjon som verken krever forkunnskaper i lesing eller matematikk.

Oppgavene finnes på studio.code.org.

Kursholder er Leif Amund Lie.

ComputerCraft
i Minecraft
(11 år +)

ComputerCraft er en mod til Minecraft, som lar deg bygge datamaskiner og roboter inne i spillet. Disse datamaskinene og robotene kan programmeres til å kontrollere dører, grave huler, bygge hus og så videre. ComputerCraft bruker programmeringsspråket Lua, som er et enkelt og fleksibelt tekstbasert programmeringsspråk. For å delta på dette kurset må deltagerne ha en Minecraft-konto. Oppskrift for hvordan du installerer ComputerCraft.

Kursholder er Helge Astad.

Programmering med Processing
(16 år +)

Her ønskes ungdommene velkommen til et minikurs hvor de kan lære seg å programmere. Dette kurset er rettet mot nybegynnere og krever ingen forhåndskunnskaper. Målet for kurset er å gå gjennom noen viktige begreper innenfor programmering og at alle skal lære seg nok til å lage et visuelt program.

Processing er et språk og utviklingsmiljø som gjør det enkelt å komme i gang med programmering. Det kan lastes ned via processing.org/download. Processing er basert på Java, så hvis du lærer deg Processing, så vil du indirekte lære deg litt Java.

Kursholdere er Sigmund Hansen og Rustam Mehmandarov.

Vi sees på Teknologihuset søndag 6. september!

Vennlig hilsen,
javaBin, Lær Kidsa Koding og Bitraf.

Bilder fra Flickr [1], [2], [3], [4] og Cannybots [1]